Първоначално публикувано от Satanism
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
свещи за подгряване на антифриз при жтд моторите
Collapse
X
-
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеВсичко може, само да си намериш кола донор от който да вадиш нещата? Аз процедирах по другия начин защото нямах тази възможност, а попаднах на тия чаркала съвсем случайно и ми дойдоха много на сметка.
Предполагам, че италианските нямат.....156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Ами по принцип тия които се правят за по-студените страни, пр. като скандинавските. Моята по принцип е от Италия, в Епера пише че я имам тая екстра, а пък на практика я нямам, тъй че и това не е гаранция...Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Comment
-
Ако стандартното изпълнение се различава от това на донора по ел инсталацията, а именно, ако липсват:
- гнездото за 70 - амперовия предпазител
- цоклите за двете релета
- цокълът да управляващия модул
- проводниците към свещите и датчика
накратко - окабеляването, касаещо подгрева.......
няма как да стане точно като при фабричното изпълнение, но не е трудно всичко това да се добави.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Мхм...а като цяло има ли заготовката за такава екстра или по-често я няма?156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Цокъла за 70А предпазител го имам, дори там съм си вързал новия подгрев от което съдя че новите свещи не са по 300 вата, щото това са си 100А, а аз реално съм ги вързал на 70А и щеше най-малкото да грее. Другите неща къде се намират, за да проверя и за тях?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеЦокъла за 70А предпазител го имам, дори там съм си вързал новия подгрев от което съдя че новите свещи не са по 300 вата, щото това са си 100А, а аз реално съм ги вързал на 70А и щеше най-малкото да грее. Другите неща къде се намират, за да проверя и за тях?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Сякаш имаше нещо такова точно там, което така и не можах да си обясня какво е, дори имам изведено ключе в жабката вързано точно за тая дивотия. По спомени, беше голямо не повече от кибритена кутийка, ще го снимам утре.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеВсичко може, само да си намериш кола донор от който да вадиш нещата? Аз процедирах по другия начин защото нямах тази възможност, а попаднах на тия чаркала съвсем случайно и ми дойдоха много на сметка.
То освен тялото за свещите какво друго трябва ?
Тялото мисля , че мога да си го направя от мед . Така че другото ми е по скоро проблема .
До тук ще е :
- тяло за свещите
- гнездото за 70 - амперовия предпазител (до колкото знам го имам )
- цоклите за двете релета ( какви трябва да са тези релета )
- цокълът да управляващия модул
- проводниците към свещите и датчикаAlfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
Comment
-
Ами честно казано и аз не знам какво има в оригиналния вариант. Това което аз направих е следното : купих си корпус с 4 свещи, кабели, реленца, бутони. Навързах всичко и това е.
Няма смисъл да се мъчиш с тялото, купи си готово със свещите, аз го взех за около 50лв.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМоже да се ориентираш и по наличието/отсъствието на управлението за подгрева (M75).
За мястото на което стои се ориентирай по скицата:
156 SW 1.9JTD 110ph
Comment
-
По снимките не мога да се ориентирам. Въпросният модул вероятно представлява кутийка с 8 извода.
Разположението на възловите компоненти (тялото със трите свещи, трите релета и управляващият модул) за подгрева според документацията е следното:
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Колеги при мен това ли е въпросната свещ за подгряване на антифриза на маркуча на входа на радиатора на парното е но защо ли е една и дали работи кога и как се включва и изключва?
Благодаря Ви предварително
Comment
Comment